7 løpere til Hovedlandsrennet i alpint på Oppdal

Postet av Harstad Alpinklubb den 1. Apr 2024

HAK stiller med 7 løpere på Hovedlandsrennet i alpint på Oppdal. Det er første gang siden 2019 at HAK har løpere som deltar, da deltok Sigrid Olsen og Berger Nilsen Vingerhagen, og også den gang var rennet på Oppdal. 

I år deltar foran f.v. Uma Skarsem Granås og Julie Kvam Frønum, og bak f.v. Johanna Olsen, Sigrid Dale, Stine Klaussen, Erika Annie Karlsen Hjalte og Magnus Øwre.

Reisefølget fra Harstad på totalt 12 personer kom vel fram til Oppdal i dag. To fedre startet turen allerede i går morges med varebilen full av ski og skobager, mens løpere og trenere fløy til Oslo i morges og kjørte derfra. Alle er nå trygt framme på Oppdal og klar for spennende dager sammen med Norges beste alpinister født i 2008 og 2009. Det er totalt rundt 200 løpere påmeldt, av disse rundt 80 jenter og 120 gutter. Våre 7 løpere er blant Nord-Norges 16 deltakere, og de andre klubbene som er representert er Narvik Slalåmklubb, Tromsø Alpinklubb, Sortland Alpinklubb og Mosjøen Slalåmklubb.

Hovedlandsrennet innledes med to dagers utfortrening, og det er første gang våre løpere kjører alpinsportens raskeste gren. Traseen i Vangslia har både to hopp og stor høydeforskjell. De to treningsrundene er derfor viktige for at gjengen skal få testet både ski og bakke før det virkelig gjelder på torsdag. Fredag konkurrerer de i super-g før Johanna, Stine og Magnus skal representere Troms skikrets i lagkonkurranse i parallellslalåm, sammen med Sigurd Rhys Parsonage fra Tromsø. Lørdag forflytter løperne seg til Hovden for teknikkgrenene. Der blir det storslalåm lørdag og slalåm søndag. Vi ønsker våre løpere masse lykke til og håper dere vil kose dere masse!

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Harstad Alpinklubb